Filmtips!

Kollade på Think Like A Man tidigare idag och den var superbra! Filmen är baserad på en bok av Steve Harvey och nu alltså har blivit film och det var precis min typ! Den handlar om att boken Act Like A Lady, Think Like A Man släpps och kvinnorna i filmen börjar läsa den och ser den som en bibel för att träffa en bra man. Männen däremot ser den som ett hot och försöker spela med för att få det de vill ha.
 
Mya ska dejta en kille i 90 dagar innan hon låter honom få "the cookie" som hon kallar det och Candice försöker få en mama's boy att prioritera henne. Zeke däremot försöker få Mya att släppa 90-dagarsregeln medan Michael träffar sin mamma i smyg för att Candice ska tro att hon är hans nummer 1. Man får följa följa fyra olika typer av kvinnor och fem olika typer av män, kvinnorna som letar efter ett förhållande och männen kanske inte alltid är ute efter samma sak...
 
En romantisk komedi precis i min stil med några av mina favoritskådisar, bland annat Gabrielle Union, Taraji P Henson, Meagan Good, Kevin Hart och Michael Ealy. Även Chris Brown, Kelly Rowland, Keri Hilson, ett gäng basketspelare och såklart Steve Harvey himself syns i filmen.
 
Kan verkligen rekommendera både filmen och boken!
 
Bokversionen
 
Filmversionen

Wild West

För att fortsätta på äta-ute-spåret så var jag på Wild West Steakhouse nu ikväll med en massa folk från barnavdelningarna. Det var jätteroligt att träffa alla igen och maten kan jag ju inte klaga på heller! För min del blev det kycklingfilé och såklart den obligatoriska Tobleronefonduen som jag delade med mina bordsgrannar. Imorgon kommer fler matbilder för då ska sissy bjuda mig på middag!
 
 

Gårdagen på Bull's!

Blev bjuden på middag av mina fina vänner igår som en födelsedagpresent! Det var Kristi, Hanna, Heni och Josefin som var med och kvällen var helt fantastisk, skrattade så jag fick ont i magen!
 
 
 

Ciao

Nu ska jag cykla bort till pappa en sväng. För övrigt så längtar jag till ikväll, då ska jag äta middag med mina finaste tjejkompisar! Håller tummarna att solen stannar så vi kanske kan sitta ute!


Whitney

Kollar tillbaka lite på Whitney Houstons begravning och det var inte så smart för nu gråter jag... Hela tillställningen var fantastisk och allt berör, särskilt Kevin Costners tal och uttåget med kistan till I Will Always Love You. I will always love you Whitney!


Vackert

 

Sea band

Idag var jag på apoteket och köpte ett par sea band. Det är armband som ska hjälpa mot olika sorters illamående, framförallt åksjuka och graviditetsillamående. Och eftersom jag inte är gravid så är det mot min åksjuka som dyker upp då och då.
 
Det är ett två tygarmband, ett för varje handled, med en plastkula på. Kulan trycker mot en akupressurpunkt som heter P6 och sitter på insidan av handleden. Jag brukar annars ta Postafen när jag åker långt, som är ett läkemedel mot illamående. En av biverkningarna där är slöhet/trötthet och det får jag varje gång som dessutom sitter kvar i princip hela resterande delen av dagen. Så jag ska prova de här armbanden nu för att slippa biverkningarna och över huvudtaget slippa ta ett läkemedel. Dessutom kommer effekten snabbare, tabletten brukar jag få ta cirka en timme innan avfärd men armbandet ska hjälpa redan efter fem minuter.
 
Det har gjorts studier både i Sverige (Lunds Universitetssjukhus och Linköpings sjukhus) och utomlands på dessa armbanden, så jag är verkligen hoppfull att de ska fungera!
 
Kostar 145 kronor om det verkar intressant!
 

From Where I Stand

Jag och Elin besökte Mary McCartneys utställning, From Where I Stand, på Hotell Tylösand. Det var jättefina foton, jag blev jätteinspirerad och vill genast ge mig ut med kameran!


Min dag

Började dagen med en timmes promenad i det fina vädret! Därefter stannade jag till på torget för att köpa grönsaker. Tycker det är så mysigt att handla där, det känns som att man är på en marknad i Turkiet eller nåt. Annars har jag varit inne i stan med Elin och i Tylösand.


Marcus Canty

Kollar på klipp från förra säsongen av X Factor och får gåshud när jag ser Marcus Canty sjunga, han är GRYM!!!
 
Här har ni om ni vill lyssna på nåt riktigt bra!
 
 
 
 
 

Veckans planer

Ska suga ut det sista ut ledigheten den kommande veckan genom att hitta på massa roliga saker!
 
- Shoppingtur i Båstad med Lollo
- Wild West med kollegorna på barnkliniken
- Min födelsedag (på fredag)
- Middag med mina fina vänner och sissy för att fira mig

Surprise, surprise!

Det blev ingen glass, tro det eller ej! Köpte en massa frukt och ett gäng med tidningar (och en  saltchoklad...)! Så nu käkar jag fruktsallad gjord på ananas, honungsmelon, vattenmelon, nektarin, mango och körsbär.
 
 

HBK-festen i fredags

I fredags var det personalfest för oss som jobbar på Örjans Vall och jäklar vad roligt det var! God mat och dricka, musiktävling, dans och många skratt. Jag och Frida kände att vi saknade 90-talet så vi önnskade lite låtar, vad sägs om Spice Girls, Aqua och Haddaway? Vi drog in en snabbis till stan innan jag till slut cyklade hem och slängde mig i sängen!

Bieber fever

Kom hem ganska sent igår då jag var barnvakt så idag sov jag ganska länge (som om det är ovanligt...)! Startade dagen med en Justin Bieber-intervju som gick på ettan och mumsig brunch. Den bestod av vaniljyoghurt med All Bran och honung, två rostade mackor med ägg, en banan och ett glas Proviva Jordgubb!
 
Nehe, mot Willys för att köpa onyttigheter!

Att köpa eller att inte köpa...

...Ben & Jerry's. Det är frågan!
 

Tikka Masala

Idag har jag varit ute och promenerat och blev så sugen på god mat, så jag testade den nya indiska restaurangen (gamla Plaka). Köpte med mig lite mat: tikka masala, ris och naanbröd, och det var hur gott som helst!
 
Imorgon får jag besök och sen är det personalfest på Örjans Vall! Förra året var det jätteroligt och i år är vi nästan dubbelt så många!
 
Peace!

Fika

Idag ska jag och Sarah catch up över en fika, det ska bli jättemysigt! Sen i eftermiddag måste jag rensa garderoben, hur tråkigt som helst!
 
Gjorde förresten min absoluta favoriträtt igår - lasagne! Så nu jäklar är frysen fylld!

Mitt favoritvin

Lyckan som uppstår när Hans bjuder på mitt absoluta favoritvin, Barefoot-nåt heter det och är ett relativt billigt rosévin som är jättegott!!!


Halv åtta hos mig

Igår var det min tur att ha Halv åtta hos mig. Det var supertrevligt, maten var jättegod och sällskapet var fantastiskt!


Stranden!

Har spenderat hela dagen på stranden, underbart är det minsta man kan säga (förutom getingarna)! Därefter blev jag bjuden på kräftor och räkor hemma hos min familj.


Spice Girls <3

Det absolut bästa med OS-avslutningen igår var helt klart Spice Girls!!! "Spice up your life"!


Varning för galenskaper i inlägget nedan! ;)

Okej, dagen har kommit. Dagen då jag har min första julabstinens. Har vissa dagar haft en liten längtan efter jul sedan i mitten/slutet av juli men nu är det på riktigt! Så då finns det inget annat än att spela lite julmusik, Spotify spelas för fult! Bara lite mer än fyra månader kvar! Det blir den första julen i min lägenhet så jag ser jättemycket fram emot att pynta! Det sorgliga är att jag nog måste hålla mig till 1 december eller första advent, vilket kommer först i år?
 
Och just det! Kom nyss på att jag har pepparkakor i skafferiet! Så nu ska jag sitta i soffan i strandklänning och käka pepparkakor och lyssna på julmusik. Normalt? Nej, men ååååååh så underbart!
 
Puss från galenpannan herself! Och god jul!

Niceville/The Help

Igår läste jag ut Niceville (The Help på eng) och den var underbar! Så nu är det äntligen dags för mig att se filmen, har velat vänta tills boken är helt läst. Så ikväll eller imorgon blir det nog filmdags!

Grattis älskade syster!

Idag fyller min fina storasyster år, den bästa storasystern man någonsin kan önska sig!


Soool!

Tänk att solen tittade fram idag när jag var ledig, underbart! Spenderade eftermiddagen i Tylösand med mamma och Elin, det blev både stranden och after beachen. Lovely!


Turkisk yoghurt

Första gången jag åkte utomlands själv var sista terminen i nian och destinationen var Turkiet. Jag fick möjligheten att ha prao där i och med att Lollo bodde och jobbade där då. Kan säga att det var den bästa och softaste praoen jag har haft! Men det var inte det detta inlägget skulle handla om utan om turkisk yoghurt. För när jag var hos Lollo åt vi turkisk yoghurt med pinjenötter och flytande honung till frukost varje dag. Och varje gång jag äter det nu tänker jag tillbaka på den underbara veckan! Fast idag fick det bli frysta hallon istället för pinjenötter, utbudet var lite dåligt på Netto...


Ny dator

Har idag äntligen beställt en ny dator. Min gamla sjunger just nu inte bara på sista versen utan sista ordet, så det var minsann dags! En HP blir det!


OS

Jag trodde att Sveriges tjejer skulle få medalj i fotboll men de förlorade ju igår tyvärr. Nu får jag istället hoppas på Serena Williams, som spelar tennisfinal idag, och USAs basketlag!

Städning och tvättning

Ja, när jag väl är ledig är det lika bra att få lite gjort här hemma så idag städar och tvättar jag (och kollar OS lite däremellan). Kanske inte det roligaste jag vet men det blir ju inte ordning av sig själv. Nu har jag ju dessutom lite planer på att ändra min inredning så då blir det i alla fall lite roligare. Har tidigare kört mycket på turkost/brunt och lite asiatiskt med Buddhor och elefanttavlor. Men nu ska det bort, är sugen på mer marint tema och började förvandlingen i Kungsbacka där jag köpte lite nya grejer. Det kommer nog bli superfint när det är klart!

Ikväll blir det "halv åtta hos mig" hos Hanna! Är redan sugen på den goda maten vi kommer få!

Ha en fin helg!

Shopping

Har haft en shoppingdag med mamma. Vi hann med både Kungsbacka och Båstad och handlade kanske lite mer än vi borde... Jag köpte en tunika på Kungsmässan, två muggar, två kuddar, en present till EllaMay, en kylväska, bakformar och ljuslyktor på Freeport samt en tröja från Du & Jag och en Lexingtonfilt i Båstad. Och ja, var tvungen att poängtera att filten var från Lexington för jag är superglad över det, älskar det märket! ;)


Gaddad

Nej, det är inte jag som tatuerat mig men lillasyrran har! Supersnyggt!


RSS 2.0