Städoutfiten

Dagens städoutfit är min pyjamas från Victoria's Secret, köpte den i USA! Den är superfin men för övrigt ser jag ganska gräslig ut så det får ni ha överseende med... Haha!


Städa, städa varje fredag och så varje jul!

Och idag är det ju faktiskt fredag och (nästan) jul! Är på ett riktigt städhumör så det är bara till att ta vara på det och sätta igång att städa!

Och vet ni, mina hyacinter har börjat lukta så det doftar fantastisk i mitt lilla hem!

Gekås

Kom hem från Gekåstur med mina vänner för cirka en timme sedan och fick med mig både välbehövliga och såklart lite onödiga saker! Nu ska jag snart bädda ner mig i sängen för jag är helt slut!
 
Imorgon blir det lite plugg och en fika med Elin och pappa. Ett paket jag beställde som skulle komma med posten har också försvunnit men kanske kommit till Willys nu så det ska jag också reda ut!
 
God natt!

Film

Är precis nyduschad och har bäddat ner mig i soffan för eftermiddagens andra film. Tidigare tittare jag på En värsting till syster och nu är det uppföljaren som rullar!


First world problems

Detta är en väldigt stark reklamfilm för Water is Life, en organisation som kämpar för att ordna vatten till u-länder. Vi klagar på alla möjliga sorters i-landsproblem men när man hör och ser liknande ord komma ur fattiga barn krossas hjärtat lite tycker jag och man blir påmind om vad som egentligen inte är så viktigt.
 
Jag känner till exepmel igen följande från videon: att jag kan klaga på att vattnet känns väldigt kallt när jag samtidigt tuggar minttuggummi, att jag får saltgurka fast man bett om att inte få det eller att jag har lagt min laddare "långt bort".
 

Twilight, nej tack!

Nu har jag gett Twilight en ny chans och sett första och andra filmen. Nej, det var verkligen inte nåt för mig, slösade bort sammanlagt fyra timmar denna helgen på dåliga filmer, haha!

Awa i X Factor!!!

Jeez louise!!! Kollade precis igenom framträdandena från gårdagens X Factor och J.E.M och grymma men låt oss diskutera Awa!!! Alltså, hon är så bra så det är sjukt! Hur kan hon vara så bra när hon är så ung? Först kör hon en sjukt bra version av You keep me hangin' on och sen bara BAAAM och ryker av Crazy in love med Beyoncé. Och om inte det vore nog drar hon delar av Jay-Zs rap! OMG! Hon är ju helt klart den enda som ska vinna, inga tvivel!


Julmys!

Igår hade jag och tjejerna julfika! Jag blev ganska mätt kan man säga!
 
TIdigare idag lunchade jag med Elin och pappa och sedan var jag på koncert med Annie i St Nikolai.
 
Nu har har jag , trots att jag är ett julfreak, sommarabstinens. Lyssnar på Swedish House Mafia (det är ju ungefär samma sak att lyssna här som på Friends Arena...) och får tillbaka massa minnen från i somras! Några minnen som kommer upp är Båstad och då blir jag påmind om att Serena Williams kommer nästa sommar, can't wait!!!

På posten

Fick roliga saker på posten idag! Dels en massa foton som jag beställt, det är något speciellt med att titta på foton när de finns på papper istället för på datorn. Fick också ett armband rån digidi.me. Det är inspirerat av ett smycke som tibetianska buddhistmunkar ursprungligen gjorde för att förespråka karma, inre frid, lugn och lycka. Nu tillverkar ett märke som heter Nialaya dem men denna versionen är dock endast inspirerad av Nialaya (annars kostar de flera tusen). Orginalsmycket används flitigt av kändisar, bland andra Kim Kardashian, Axwell, Justin Bieber, Jay-Z oh Eva Longoria.
 

Nytt försök

Har en ny omgång macarons i ugnen nu så vi får väl se om resultatet blir lite bättre än igår. Mattan har jag för evigt gjort slut med!

Dagens lärdom:

Att lita på min egen förmåga.
 
Det här kommer inte bli någon djup text om att jag ska ha självkänsla och blablabla men jag tycker det är roligt att gå runt på Panduro och titta vad som finns. Hittade något som jag tänkte skulle vara fantastiskt - en "matta" för macarons. Min tanke var att jag aldrig skulle få fina, runda macarons av egen förmåga och tänkte att den mattan är säkert superbra, jag kommer få perfekta macarons. FEL! De blev helt värdelösa. Jag gjorde några separat på ett vanligt bakplåtspapper för alla fick inte plats på mattan och de blev mycket bättre. Visst, inte perfekt runda som de från mattan men de höll i alla fall. De på mattan fastnade och blev inte alls bra så fler än hälften bara var att kasta! Det skulle bli 30 st till slut, jag fick ihop nio... Så jag ska alltså tro mer på mig själv, jag kan också göra runda macarons, haha!
 
Det får bli en runda till affären imorgon för att göra nya, har ju nästan en hel sats med fyllning kvar...

Mys!

Igår åt jag och mina tjejkompisar middag på Indian Kitchen och vi hade hur mysigt som helst!

Nu ska jag styra kosan mot skolan för ett seminarium och sen blir det lite handling och bakning!


Älskar Gabrielle Union

Gabrielle Union är en av de roligaste skådisarna jag vet, särskilt när hon pratar om hur hon på Heats matcher och D-Wade spelar!
 
 

Whitney

Detta måste ses, och om du inte orkar hela programmet (andra klippet) så måste du se det första klippet! Jennifer Hudson är lika fantastisk som alltid!!!
 

Jennifer Hudson - I Want To Dance With... by Ashley_Miller_3
 

We Will Always Love You: A Grammy Tribute to... by Ashley_Miller_3
 

Mr Hamilton

Äntligen vann Lewis Hamilton ett formel 1-lopp!
 

Thanksgivingmiddag

Är nu färdigfixad inför kvällens Thanksgivigmiddag! Det ska bli superroligt, har sett fram emot detta i flera veckor! Men Thanksgiving är ju faktiskt en tid där man ska känna tacksamhet, så detta är jag tacksam för:
 
- Min familj och mina vänner som är mitt allt.
 
- Jag har tak över huvudet, behöver aldrig gå hungrig och bor i ett land där jag inte behöver oroa mig för krig och andra tråkigheter.
 
- Jag får utbilda mig.
 
- Jag älskar mitt (mina) jobb.
 
- Jag har fått uppleva New York!
 
Det finns en massa mer men detta får duga så länge!
Ta hand om dig!

HBK, tjalalalala!

Det är så det ska vara - HBK i allsvenskan!

Bad girl!

Members.com är min favoritsida att shoppa på men nästan livsfarlig. De säljer allt ifrån kläder, skor, smycken resor och saker till hemmet och jag hittar ofta snygga grejer där. Att det dessutom alltid är rabatterat pris och ofta märkesgrejer gör att det kliar i fingrarna. Och fröken Ulfsparre verkar inte ha fått nog av shoppingen i USA för hon klickade precis hem två kökshanddukar från U.S. Polo Assn.

En sockerbagare

Det känns som att jag har bakat hela dagen! Började med lussekatter och gjorde sedan pepparkakscheesecake som jag ska bjuda mina vänner på om en vecka.

Nu har jag fredagsmys till X Factor men hade hellre varit på Rihannas pr-stop på Berns! Men jag har inte vunnit (eller tävlat) om några biljetter och jag är inte känd så där var det kört! ;)
 

Sitter jetlagen i???

Självklart var jag inställd på Sverigetid när vi var i Kanada/USA och ställde egentligen aldrig helt om mig. Nu däremot känns det som att jag har varit på USA-tid sedan jag kom hem. Kan inte somna på kvällen (till exempel nu) förrän väldigt sent och kan sova jättelänge på morgonen. Går upp vid halv nio nästan varje morgon men blir ändå inte trött. Och annars, när jag inte måste gå upp ställer jag ändå klockan men snoozar en gång och stänger sedan av den i sömnen och sover på... Hoppas det går över snart!!!


Tjejmys!

Har haft mina bästa tjejkompisar här på fika ikväll! Det är alltid lika mysigt att ses och framförallt skönt att prata av sig om allt möjligt! :) Jag blev väldigt inspirerad för vår julfika jag ska anordna nästa fredag. Har skrivit en inköpslista och ska nog börja så smått redan imorgon med att baka det som går att frysa in. Crazy old me!

Annars längtar jag ihjäl mig till Thanksgivingmiddagen hemma hos min bästa storasyster på lördag!

Inspirationshistoria!

Skulle egentligen städa inför mitt besök om en och en halv timme men hittade den här videon. Snacka om en tuff tjej!
 

Hmmm

Varför inte få ett ryck och rensa ur ena badrumsskåpet sådär vid elva på kvällen?

Mysdag!

Jag har haft en helt fantastisk ledig dag! Började med frisören i morse och eftermiddagen har spenderats med Linis. Vi fikade på Espresso House, handlade julklappar, käkade indisk mat, slog in julklapparna och hon hjälpte mig att tvätta.

Men allt roligt har ett slut, imorgon är det uppsatsskrivande igen fast bara en liten stund!

Nu blir det en kopp té och TV-tittande.
Sov gott!

Valpmys!

Det mysigaste med hela frisörbesöket var att jag fick mysa lite med en hundvalp! Hon var nog bara 20 cm hög och ursöt!!! :)

Klipp och färg

Sitter hos min frisör Matilda på Annen Etage och ska snart få lite färg i håret! Äntligen lite uppfräschning på hårstråna!


Ne-Yo - Miss Right

Grym låt från Ne-Yos nya platta!
 

Ny vecka!

Helgen har ju gått hur snabbt som helst! Beror nog på att jag har haft fullt upp med att jobba. I fredags jobbade jag på barnavdeningen och drä var ganska stressigt och igår var jag på BB där det var mindre stressigt, väldigt lugnt faktiskt! Idag har jag bara slappat och varit och ätit middag hos Siri och Olle.
 
Imorgon är det en ny vecka med C-uppsatsskrivande, frisörbesök och dejter med mina vänner!

Jobbhelg

Ska snart bege mig mot sjukhuset för ett kvällspass på barnavdelningen. Även imorgon kväll ska jag jobba fast på BB.

Mr President

Det var hur häftigt som helst att få vara med om att Obama vann valet för fyra år sedan och det var lika häftigt att se honom bli omvald i morse! Han var utan tvekan det bästa valet i jämförelse med Mitt Romney som inte har nån verklighetsuppfattning och tro på vare sig fred eller kvinnors förmåga att bestämma över sig själva!
 
Som Jay-Z uttryckte sig: "'I got 99 problems but Mitt ain't one"!

Obama for yo mama!!!

Nu är det snart dags för en lång valvaka. Jag har laddat upp med naturgodis, Ben & Jerry's och julmust för sockerenergi lär jag behöva i natt!! Nu jäklar gäller det! Och om ni inte har förstått det så är jag Obamafan all the way!!!
 
 

Resan i bilder

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Resan i ord

Tänkte börja med att beskriva resan i ord och därefter kommer ett bildinlägg! Så luta dig tillbaka och enjoy! ;)
 
Måndag, 29 oktober
Vi flög från Kastrup efter lunch och jag kan inte påstå att själva flygresan var fantastisk. Dels tycker jag att det är dödstråkigt att flyga och när det är en såpass lång reas blir det ju inte roligare. Som tur var kunde jag kolla på några filmer, bland annat The Notebook som jag inte har sett på hur länge som helst! Vi kom fram i Kanada sent på kvällen så efter att vi hade blivit hämtade och anlänt till Mattias och Bittans hus var det sovdags nästan direkt!
 
Tisdag, 30 oktober
Vi hyrde en il och gav oss mot USA-sidan och Buffalo. Vi stannade till vid Niagarafallen och det var jättehäftigt! Snacka om naturkrafter! I Buffalo stannade vi på ett outletcenter där VISA-kortet gick varmt... När man kan köpa en Ralph Laurentröja för cirka 500 SEK blir lilla jag ganska glad! Vi hann med ett megastort köpcenter också där det var en massa gulliga barn som var Halloweenklädda!
 
Onsdag, 31 oktober
Vi åkte till ett köpcentrum utanför Toronto och shoppade lite även där. På kvällen var vi på en restaurang och åt middag för att fira Bittan som fyllde år. På kvällen gick barnen i familjen, Viggo, Nova och Max samt några av deras kompisar och Lina, trick or treat och jag har nog aldrig sett så mycket godis! Sent på kvällen kollade mamma sin mail bara av en slump och då såg hon att vårt hotell i New York var avbokat... Stormen Sandy hade slagit ut mycket av elen i New York så vårt hotell var inte brukbart. Kul när vårt plan skulle gå dagen efter! Men det löste sig och vi fick tag i ett hotellrum, tack gode Gud!
 
Torsdag, 1 november
Vi körde till Buffalo för att flyga till NYC. När vi anlände på flygplatsen fick vi reda på att det var väldigt mycket förseningar på grund av Sandy och för att göra det extra spännande var vårt flyg helt inställt. Vi var på flygplatsen vid elvatiden tror jag och det flyget skulle gå på kvällen, jippi... Men någon där uppe ville verkligen att vi skulle komma till New York för det fanns ett flyg som skulle gå 30 minuter efter vi anlände på flygplatsen. Det var bara att springa till säkerthetskotrollen och sedan till gaten. Vi kom i alla fall fram, alltså tidigare än planerat och det klagade vi inte över. Vårt hotell var strömlöst, förutom extraström i receptionen och i korridorerna, så vi fick en ficklampa och några glowsticks i receptionen. Dagen gick mest åt att gå runt på gatorna och jag var helt fascinerad, det finns verkligen mycket att titta på! På kvällen tog vi en drink på The View som ligger på 48e våningen på Marriott Marquis Hotel mitt på Times Square. Där kan vi prata om utsikt! Det sorgligaste var att se hur många som blev påverkade av Sandy. Då tunnelbanorna var helt översvämmade fick många ta bussen istället och vi elvatiden på kvällen, när vi var på väg till hotellet, var det köer runt hela kvarter med människor som skulle med bussarna. Kan inte ens föreställa mig hur länge de fick stå där!
 
Fredag, 2 november
Hela dagen gick ut på shopping. På kvällen var det äntligen dags för mig, Hans och Elin att gå mot Madison Square Garden för att titta på NBA-basket - New York Knicks mot Miami Heat (vilket även råkar vara mina två favoritlag). Att det var häftigt var en underdrift! Och vi fick inte bara se några av världens bästa basketspelare utan även Alicia Keys, Swizz Beatz, LIl Jon och Mary J Blige som satt court side! New York vann med 20 poäng kan jag tillägga, lite överraskande men de spelade absolut bäst!
 
Lördag, 3 november
Vi fick äntligen tillbaka strömmen, lagom till att vi skulle åka hem. Jag, Elin och Lina åkte runt med hop on, hop offbussar för att få se lite andra delar av New York och inte bara Manhattan. Tyvärr var det en del grejer som var avstängt på grund av Sandy så vi kunde till exempel inte åka över till Brooklyn. Men vi var i Downtown (som var värst drabbat av stormen), bland annat Tribeca och Wall Street och Uptown, bland annat Harlem och Upper East Side. På eftermiddagen åkte vi till flygplatsen och påbörjade resan hemåt.
 
New York kommer definitivt få besök av mig igen!

Hemma

Igår eftermiddag kom jag hem och inatt har jag sovit som en prinsessa i min egna säng. Är dock supertrött, sov bara tre timmar på ett och ett halvt dygn igår!

Bilder och "resedagbok" kommer lite senare idag, först ska jag plugga och sedan sussa lite till!

Ooops...

Har precis gått och lagt mig men innan jag hann somna kom mamma och sa att vårt hotell i NY inte har någon ström. Det blir ju lite intressant med tanke på att vi kommer var där imorgon eftermiddag. Så nu är det fullt upp med att boka om och det verkar förhoppningsvis och tack gode Gud lösa sig!


Trick or treat

Nu är det Halloweendags i Kanada. Kidsen är ute och går bus eller godis i regnet och vi andra sitter inne och käkar godis. Vi kom precis hem från en restaurang, vi firade mamman vi bor hos som fyller år.

Imorgon är det the day! Vi flyger till New York och får hoppas att det i alla fall är ganska okej efter Sandys framfart!


RSS 2.0